Шенгенська віза до Німеччини:

b293d8b7568a206907de7760c0e93b38

Отримати туристичну або гостьову візу до Німеччини в Україні окремо неможливо так як дана держава є учасником шенгенської зони / джерело / і тому не коректно говорити індивідуально про окрему країну. Тільки шенгенська віза стане ключем для відкриття гостьової або бізнес візи до Німеччини. Перед тим як отримати візу, слід визначити мету свого візиту і вирішити на який час вона вам необхідна. Після визначення, виникає закономірне питання як отримати шенгенську візу? і які документи потрібні для цього?

Для початку визначимо необхідний список документів для отримання шенгенської візи до Німеччини. Цей перелік дуже великий, тому до кожного з документів ми підійдемо окремо і більш детально. Відзначимо що в посольстві Німеччини в Україні саме до цього пакету документів відносяться максимально уважно.

Повний перелік документів для отримання шенгенської візи до Німеччини:
1. Дійсний закордонний паспорт, де необхідний в ньому: особистий підпис власника, чистий розвороту для кожної нової візи, також він повинен бути дійсним але не менше 3 місяців з дати закінчення поїздки;
2. Варто докласти до діючого паспорту оригінали попередніх закордонних паспортів з шенгенськими візами за останні 3 роки;
3. Дві кольорові фотографії розміром 3,5 х 4,5 см. Важливо щоб ці фото були зроблені на матовому папері, з обличчям займає не менше 70% від загальної площі. Фото повинні бути зроблені не пізніше 3 місяці з дня їх подачі. Ще дуже важливо щоб воно було зроблено без кутів і овалів на білому фоні;
4. У випадки якщо ви вчитеся потрібно довідку з навчального закладу про те що ви там вчитеся і копія студентського квитка;
5. Для непрацюючих (пенсіонери, домогосподарки, безробітні) — заява від спонсора, що фінансує вашу поїздку. Ним може бути батько або мати, син чи дочка, брат або сестра, чоловік або дружина, а також необхідний додатковий список документів підтверджує їх фінансову платоспроможність. -> Список документів для спонсора поїздки за кордон;
6. Довідка з місця роботи або так звана «Довідка про доходи» / приклад / з переліком певних пунктів, а саме має бути зроблена на білому фірмовому бланку з зазначенням займаної посади, офіційної заробітної плати (білий окладу), а також повний стажу роботи на останньому місці роботи та фактична адреса компанії з контактним телефоном;
7. Для підприємців необхідно необхідно подати копію свідоцтва про реєстрацію ПП, ФОП, ТОВ плюс довідку про взяття на податковий облік, а до нього необхідна копія податкової декларації за останній звітний період;
8. Підтвердження платоспроможності або так звана «фінансова гарантія», а саме довідка із зазначенням залишку коштів на рахунку в банку або вашої банківської карти (без урахування кредитних коштів) з вашого банку. В середньому необхідно мати 50 € на добу на одну людину, але не менше 1000 €;
9. Копії сторінок з відмітками внутрішнього паспорта громадянина України;
10. Довідка про присвоєння ІПН (ідентифікаційного коду);
11. Документальне свідчення про родинні зв’язки першої черги, а саме свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб;
12. Страховка.
Головною особливістю отримання шенгенської візи у візовому центрі Німеччини полягає у великому потоці бажаючих приїхати. Німеччина вважається однією з небагатьох держав з найвищим рівнем життя.