Процедура отримання шенгенської візи в Україні

b293d8b7568a206907de7760c0e93b38

Повна процедура отримання шенгенської візи в Україні займає велику кількість часу і сил. Для початку необхідно визначиться з метою візиту, а саме яка з віз вам потрібна:
— Туристична віза
— Бізнес (робоча) віза
— Гостьова віза
Далі після, того як ви виберете необхідну з віза, варто визначиться з тим в посольство якої країни шенгенської зони вам необхідно звернеться.
Після визначення необхідного посольства і його режиму роботи, вам необхідно підготувати пакет документів для подання заявки.
Стандартний пакет документів для отримання шенгенської візи складається з:
1. Закордонний паспорт, термін дії якого на три місяці перевищує термін запитуваної візи, в якому щоб були мінімум дві вільні сторінки для віз;
2. Копії внутрішнього паспорта, а саме її заповнених сторінок;
3. 2 кольорові фотографії розміром 3,5 см х 4,5 см зроблені на білому фоні, без куточків, і вони повинні бути зроблені не пізніше 3-х місяців;
4. Документальне свідчення про родинні зв’язки першої черги, а саме свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб;
5. Якщо ви їсте за викликом (гостьова віза) то для консульства потрібна копія паспорта людини (близького родича) до якого ви маєте намір приїхати (якщо особа до якого їдете не має офіційного громадянства Німеччини, то надається копія документа дозвільного перебувати на території держави шенгенської зони );
6. Оригінал запрошення письмово від члена сім’ї до якого ви маєте намір їхати (лист пишеться державною мовою країни в яку ви прямуєте. У ньому описується інформація з мети запрошення і поїздки. Також даний лист має бути особисто підписаний особою яка робить запрошення. Також на ньому має бути вказаний місто, дата, час складання та відправлення;
7. Інформація з виписками про наявність грошових коштів на банківському рахунку або банківській карті / з урахуванням 50 євро в день але не менше 1000 євро /
8. Довідка з місця роботи де повинна бути вказана посада, офіційна зарплати за останні 6 місяців (з гарантією від роботодавця що робоче місце і зарплата на час відсутності будуть збережені).
— Для студентів — довідка з місця навчання про те що ви вчитеся + копія студентського посвідчення;
— Безробітним (пенсіонери, домогосподарки) — необхідна заява від фінансового спонсора (оплата поїздки в обидві сторони та проживання), також необхідні підтверджуючі дані про фінансову платоспроможність спонсора;
9. Довідка від податкової за місцем реєстрації про джерела доходів за останні 3 роки якщо у вас не було Шенгенських віз;
10. Бронь на авіаквитка;
11. Для звичайних автотуристів необхідна зелена карта на автомобіль;
12. Підтвердження про володіння нерухомості в Україні;
13. Довідка ЖЕКу з інформацією про співмешканця;
14. Копія пенсійного посвідчення;
15. Поліс медичного страхування;
16. У випадки їли подружня пара разом або один з подружжя бере дитину з собою необхідно нотаріально завірена заява про згоду виїзду дитини за кордон;
Після подачі пакета документів на отримання візи, посольство видасть вам кольоровий талон. Його слід зберегти, так як при отриманні паспорта його необхідно буде пред’явити.
Відзначимо, що для отримання шенгенської візи необхідно пройти персональну співбесіду із співробітником посольства. Час цієї співбесіди слід забронювати заздалегідь.
Зазвичай термін отримання шенгенської візи може зайняти від 2 до 30 днів.